mediproffs  

 

hem
infertilitet
karlkirurgi
plastikkirurg
rehabilitering
tandvard
viktminskning
prislista

Kontakt:
tel. +48 603 051 255
tel. +46 40 692 84 80
info@mediproffs.eu

hotell
turistattraktioner

 

 

Gastric Ballong - en effektiv bantningsmetod, rekommenderad av gastrologer.
Om Du är kraftigt överviktig och hitills har försökt andra bantningsmetoder utan att åstadkomma önskat resultat, är denna metoden riktad just till Dig. Detta är en oerhört säker bantningsmetod med ytterst få komplikationer. OBS! Det är ingen restriktiv operationsmetod så som gastric banding utan en enkel bantningsmetod som lätt kan avbrytas när ballongen tas ut.

Hur fungerar Gastric Ballong?
En ballong gjord av silikon, förs ner till magsäcken genom matstrupen under så kallad endoskopi. Detta görs under narkos och patienten sövs ned av en narkosläkare. Behandlingen är helt smärtfri ! Därefter fylls ballongen med ca 400 till 600 ml fysiologisk vätska. Detta gör att ballongen fyller ut en del av magsäcken så att det får plats med mindre mat. Eftersom patienten snabbare känner av mättnadskänslan, blir det naturligt att äta mindre portioner och därmed gå ner i vikt. Bantningen är garanterad. Ballongen tas ut efter 6 månader.

     

Var god se animationer nedan som visar insättning och uttagning av ballongen i magsäcken.
Insättning av ballongen
Uttagning av ballongen

Hur känns det direkt efter insättningen av ballongen?
De första tre dagarna efter insättningen av ballongen kan patienten känna sig lite illamående innan kroppen vänjer sig vid ballongen. På patientens begäran kan dock läkaren föreskriva medicin som kan förhindra eller minska illamåendet. Under denna anpassningstiden bör patienen dricka mycket vatten, äta soppor & buljonger och undvika tunga maträtter. Kaffe och läskedricker bör också undvikas. Efter några dagar är processen över, patienten börjar må bättre och kan äta allt som vanligt.

Hur mycket kan man gå ner i vikt?
Det är påvisat och bekräftat att personer som genomgått behandling med gastric ballong har tappat många kilo. I många fall handlar det om ca 20 kg eller mer beroende på patientens motivation och engagemang. Extremt överviktiga patienter har under behandlingstiden tappat mer än 30 kg. Ballongen själv har ingen bantningsverkan utan begränsar enbart magsäcken från att inta mer mat än vad som är nödvändigt. Eftersom de är viktigt att lägga om sina matvanor under denna tiden, erbjuder vi ett läkarbesök hos en dietist som sätter upp ett individuellt dietprogram och diskuterar bättre matvanor. Regelbunden motion hjälper naturligtvist också att hålla vikten och undvika jo-jo effekten. I många fall handlar det om att ändra sin livsstil och matvanor.

Behandlingen genomförs av en leg. gastroenterolog och invärtesspecialist med lång arbetslivserfarenhet. Efter ankomsten till den privata endoskopikliniken i Szczecin, görs alla nödvändiga blodprover följda av konsultation med läkaren och narkosläkaren. Därefter med hjälp av endoskop, förs ballongen in i magsäcken. Patienten får dessutom övernatta på kliniken för observation.

En trevlig och tillmötesgående atmosfär på kliniken är vårt motto. Patientens hälsa, behov och trygghet är viktigast för oss. Om Du är överviktig och p.g.a. din hälsa måste och vill gå ner i vikt är Du välkommen att kontakta oss på MediProffs. För att Du även skall känna dig trygg i den nya, polska miljön, får Du träffa en svensk som följer Dig hela vägen från ankomsten till Polen fram tills det är dags att resa hem.

     

Om Du vill göra något åt din svåra övervikt – ring oss för mer information !
MediProffs tel +46 40 6928480 eller +48 603 051 255

mediproffs