mediproffs  

 

hem
infertilitet
karlkirurgi
plastikkirurg
rehabilitering
tandvard
viktminskning
prislista

Kontakt:
tel. +48 603 051 255
tel. +46 40 692 84 80
info@mediproffs.eu

hotell
turistattraktioner

 

 

Idag är det många som lider av åkommor i blodkärlen som t.ex. åderbråck och ådernät. Dagens medicin behandlar dessa problem på ett enkelt och effektivt sätt både för att eliminera besvär så som “tunga ben”, svullnad, sjukliga förändringar av huden, molande värk och dels för att höja livskvaliten, eftersom friska ben kan bära oss längre.

Konsultation med Ultraljudsundersökning
Med hjälp av ultraljud (Doppler metoden) kan vara erfarna kärl- och allmänkirurger specialiserade på åderbråck undersöka Dina ben och komma fram till den bästa behandlingsmetoden för Dig. Vid undersökningen står patienten upp och läkaren klämmer med sin hand på patientens vadmuskler för att testa om venklaffarna är täta.

Injektionsbehandling – (Skleroterapi)
Kärlkirurgen injicerar en lösning eller skum i venen som leder till att venväggarna drar ihop och stänger sig. Detta görs under venljusguidning Åderbråckskärlen bleknar och försvinner på några veckor. Behandlingen är enkel och effektiv men används främst för patienter med mindre ådersjukdomar så som ådernät eller spindelkärl. Första veckan efter injektionsbehandlingen kan man få lite blåmärken men dessa försvinner lika snabbt som åderbråkskärlen. Våra skickliga kärlkirurger gör behandlingen smärtfri även om det kan sticka lite. Efter behandlingen måste en speciell stödstrumpa användas på benet dyget runt i en vecka och därefter en vecka till endast under dagtid. Stödstrumpor kan köpas direct på vår klinik. Antalet injektionsbehandlingar som krävs baseras på varje patients individuella behov och önskan.

Doppler undersökning   Laserkirurgi Miniflebektomi

Laserkirurgi (EVLT - endovein laser treatment)
Det är en modern metod som används för att stänga av de sjuka kärlen i benen. Under ultraljudsguidning skickar kärlkirurgen laserimpulser direct i venen, vid venklaffen, som sakta stängs av. Laserkirurgin görs under narkos eller lokalbedövning. En narkosläkare övervakar patienten under hela behandlingen. Blodcirkulationen påverkas ej av behandlingen, eftersom blodet börjar flöda i venerna som finns djupare i benet. Metoden är väldigt skonsam och effektiv. Patienen får lämna kliniken redan efter några timmar efter behandlingen.

I samband med laserkirurgi görs ofta miniflebektomi, vilket innebär att kärlkirurgen med hjälp av en ljuskälla märker upp var den sjuka venen finns och därefter dras den ut från benet genom ett litet hål. Operationen görs också under narkos och gäller endast små så kallade nätkärl. 

Det måste tilläggas att kliniken som specialliserar sig i kärlkirurgin använder den nyaste utrustningen. Alla speciallister d.v.s. kärlkirurger, narkosläkare samt sjuksköterskor har en omfattande specialistutbildning samt lång arbetslivserfarenhet inom dessa områden.

Sattsa på Dina BEN – Kontakta oss på MediProffs.
MediProffs tel +46 40 6928480 eller +48 603 051 255

mediproffs